söndag 29 juni 2014

Örhängen av lampworkpärlor

I höstas gick jag en pärlkurs, där vi lärde oss göra glaspärlor med lamp-work teknik. Det var superskoj och som tur var för mig blev min kompis som jag gick kursen med så pass intresserad att hon nu skaffat den utrustning som behövs för att göra pärlor hemma - vilket innebar att vi kunde ta en dag hemma hos henne och göra pärlor :)
Det var ju ett tag sen jag gick kursen, så det var lite klurigt att få till handgreppen igen, men några pärlor som går att använda för eget bruk fick jag till.
De pärlor jag gjorde i höstas har legat och väntat, men nu när jag fick blodad tand igen så passade jag på att göra örhängen av de mest lyckade pärlorna.
Jag hade inte så mycket material för att montera pärlorna, men det är i alla fall ett första försök.
De två översta paren är med pärlor som jag gjorde i höstas och det understa paret är med pärlor från denna pärlsession. Monteringen är inte den snyggaste, jag ska skaffa lite mer silverdetaljer (ringar mm.) så kan det nog bli bättre.

Många nya idéer om vad man kan göra har jag redan! Det är nästan så att jag funderar på att skaffa egen utrustning, annars får jag väl se till att umgås mer med någon. Eller vad säger du F? ;)

1 kommentar: