söndag 17 augusti 2014

Sommarklänning

Efter att mest ha sytt till andra den senaste tiden bestämde jag mig för att sy något till mig själv också, det är ju trots allt det jag helst vill göra :)
Mönstret till denna klänning hittade jag i Allt om handarbete - Sömnadsmagasinet, nr 7/2014. Tyget är köpt på Ohlsons tyger och är ett rent bomullstyg med paisleymönster och är lite flammigt färgat.
Jag gjorde lite förändringar i mönstret, främst en anpassning till lite större byst, och sen tog jag in halsringningen lite för den glipade en del från början. resultatet blev dock att det inte blev lika mycket båtringning men jag tycker det blev ok ändå. Bak är det en dold dragkedja. Passformen i övrigt blev ok, men det är lite veck bak som jag inte vet riktigt vad de kommer från. Antingen är det dragkedjan som drar lite eller så är det jag som är sned? 

Nu verkar ju sommaren vara på väg att ta slut, så klänningen får kanske vila lite till nästa sommar.
Jag har nya projekt på gång, bland annat har jag återigen försökt mig på projektet byxor men det går inte alls som jag vill. Förhoppningsvis får jag till något som man vågar visa sig ute i, men just nu är jag tveksam till det. Jag skulle gärna sy byxor eftersom det är det jag oftast använder, så jag ska försöka att inte ge upp denna gång ;)1 kommentar:

  1. En klänning i min smak! Gillar både modellen och tyget - och så är den blå - finfin!

    SvaraRadera