lördag 9 juli 2016

Shorts

Så har jag då äntligen försökt mig på att sy byxor och fått till något som kanske kan vara användbart, även om det finns en hel del att förbättra när det gäller passformen.
Jag började för säkerhets skull med ett par shorts så att inte allt för mycket tyg skulle gå till spillo om det gick åt skogen.
Mönster är från Ottobre design, nr. 2/2013. Mönstret finns för både shorts, halvkorta och långa byxor. Jag skippade fickor (det ingår framfickor med blixtlås) och bälteshällor. Utgick från stl 42 och tog in midjan ett antal centimetrar, men ökade vidden något över stussen. Ritade också om grensömmen efter ett par andra byxor som passar för att få det bättre. Blev inte helt nöjd men det får duga för detta par - de går väl att skrota omkring i här hemma om inte annat. Tyget är en stretchtwill som jag hade i gömmorna. Den har visat sig vara lite för stretchig så shortsen tappar formen något när de använts ett tag.

När jag ändå var i farten med att sy shorts sydde jag även ett par till dottern. Mönster även denna gång från Ottobre design, nr. 2/2015. Här använde jag ett vanligt svart sweatshirttyg som jag också hade hemma och rosa muddväv. Storlek 34 passade alldeles utmärkt utan några som helst ändringar. Det enda hon inte var nöjd med var knytbandet så de har jag nu bytt till ett sytt av muddväven.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar