fredag 13 augusti 2010

Babyset med giraffer

 Eftersom jag inte sydde så mycket till mina barn förrän de var lite större så är det jätteskoj att ha fått en liten V i släkten att sy till!
Första plaggen blev detta set med en kortärmad body, en långärmad omlottbody och ett par mjuka byxor. Mönstret till den kortärmade body och byxorna är från Ottobre (3/2010) och den långärmade bodyn är ett gratismönster från Nefertari, en norsk bloggerska som har en utmärkt tutorial till denna på sin blogg.

Alla kläder är i storlek 62, jag hoppas de ska passa. Det skilde lite på måtten på de två bodysarna, den från Ottobre är något större.Alla kläderna gick ganska så lätt att sy, men med alla trikåkantade sidor så önskar man sig en coverlock med bandkantare! Jag gjorde en miss när jag skulle få dit knäppningen på omlottbodyn och lyckades sätta knapparna helt fel. Fick pilla bort den ena vilket resulterade i ett fult hål, höll på att slänga den i soporna men gjorde istället en lagning som jag blev hyffsat nöjd med, eller vad tycks?Tyget med giraffer hittade jag på syfestivalen i våras, ekologisk bomullsjersey från Mjuka Tyger, det passade väldigt bra med den bruna interlocken från E-slöjd som jag hade hemma sen tidigare. Det går åt väldigt lite tyg till dessa små kläder, utav girafftyget hade jag en halvmeter och har fortfarande några småbitar kvar. Jag har en hel del andra små trikårester som ligger och skräpar, så det kan nog bli lite mer babykläder framöver, väntar på ett utlåtande om passformen på dessa först.

2 kommentarer:

  1. Tackar så mkt för kläderna :)
    Det blir dagens outfit.

    SvaraRadera
  2. åh vilket fint tyg!! så söta kläder. önskar att jag också hade en liten att sy till. :)

    SvaraRadera