torsdag 4 mars 2010

Nr. 1, Kritstrecksrandigt

Lite bilder på blusen, eller kanske snarare skjortan, jag sydde klart i helgen. Jag har utgått från ett grundmönster i boken Sew U av Wendy Mullin, med lite ändringar. Jag är ganska så nöjd med passformen, men inte helt, mest sitter den lite skumt i ryggen där den blev lite för bred. Tyget är stretchpoplin som jag köpte på Tygvaruhusets konkursutförsäljning i Sicklla i höstas. Detta får bli plagg nummer 1 i utmaningen, 11 kvar! Jag får nog ligga i lite om jag ska få ihop 12 plagg till mig själv, för nu har jag en del annat på gång som inte är till mig själv.


Kritstrecksskjorta Såg just att den tredje boken i Sew U- serien har kommit ut, Built by Wendy Dresses - The Sew U Guide to Making a Girl's Best Frock, den måste jag nog skaffa mig. Det finns som sagt två tidigare böcker i serien där den första innehåller grundmönster till en kjol, en skjorta (det är det jag använt här) och ett par byxor. Den anrdra boken i  serien behandlar sömnad i stickade tyger och innehåller grundmönster till t-shirt, raglantröja och en klänning. Båda böckerna har sedan ett antal olika förslag på hur man kan variera dessa grundmönster. Just idén med att ha ett grundmöster som man sedan kan variera gillar jag.

1 kommentar:

  1. Den blev jättefin! Ser inte alls för bred ut där bak. Det är väldigt lätt att vara självkritisk dock. Du kanske bara behöver "gå in" den för att bli ännu mer nöjd.

    SvaraRadera