lördag 26 december 2009

Julklapp och nytt på gång

Jag sydde en julklapp i år, till ena systerdottern. En alvtröja i svart sweatshirttyg med rosa detaljer i tunnare jersey. Gjorde ett eget mönster utgående från ett basmönster. Vi har ungefär samma storlek vilket gjorde det hela lite lättare. Hon verkade nöjd, och jag fick genast beställning på en till från en av de andra systerdöttrarna, skoj.

LinneasAlvtröjaJag har också klippt ut tyg till lite nya projekt. Två tröjor till dottern, en tröja till mig själv och en blus till mig själv. Jag hoppas jag hinner sy det mesta nu under helgerna när man har lite extra ledigt. Jag fick en rullkniv och skärmatta i present när jag fyllde år strax innan jul och det var suveränt att använda, i alla fall till vävda tyger, lite klurigt till trikå.

5 kommentarer:

 1. Oj, vilken fin och framförallt spännande blogg du har moster!
  Jätte kul att se vad du pysslar med. :)

  SvaraRadera
 2. Snyggaste julklappen ever! Jag är supernöjd :)

  SvaraRadera
 3. Hej, kul att träffa dig och se allt fint du sytt, tack för att du deltar i min utlottning

  SvaraRadera
 4. Hej hallå!!
  jag surfade in här och föll handlöst för denna skapelse... snälla snälla finns det mönster tillgängliga??? jag vill oxå!! ;)

  tack! för en toppenblogg!!


  // sara ;)

  SvaraRadera
 5. Tack!
  Tyvärr finns det inget mönster, eftersom jag gjorde det själv.... Men jag utgick i princip ifrån ett grundmönster till tröja, fixade till ärmarna lite och la till en luva bara :)

  SvaraRadera