torsdag 23 februari 2017

Badrockar i tretal

Jag fortsätter så sakteliga att fylla på med vad jag gjort senaste halvåret, så kanske jag kommer ifatt till slut :)
Det har blivit en hel del sytt till småttingarna inom släkten, men även något till mig själv och andra, det får komma senare.
Till alla tre har jag sytt badrockar, i en modell som jag sydde till den äldsta när han var drygt ett år och som sen har gått i arv till nästa, men nu började den ge upp. Först ut var därför en badrock till hans lillasyster. Tyget är en jätteskön velour från A&H tyger, och fodret är en vanlig vit stretchjersey. Jag har utgått från ett mönster på en munkjacka som jag förlängde 15 cm. Baktill i midjan har jag fällt in en resår som håller ihop vidden lite och skärpet är bara framtill och är fastsytt i sidsömmen, framtill är det också tryckknappar. Praktiskt med ett skärp som sitter fast, annars blir det ju lätt att det inte befinner sig på samma ställe som badrocken...


Till storebror samt kusinen som är mitt emellan i ålder sydde jag sedan likadana badrockar som de fick i julklapp. Tyget från samma ställe och modellen densamma, men här la jag även till fickor.
Det blev omtyckta julklappar - den ene tog på den när han fick den och sen satt den på resten av kvällen och den andre sov i sin..
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar