lördag 23 februari 2013

Kappan

Passade på att ta lite bilder på kappan när vi ändå var ute i dagsljuset.
Modellen var ganska enkel att sy, det pilligaste var att få till kragen snyggt. Lite svårt var det också att pressa tyget och sömmarna snyggt. Ett alternativ hade varit att sy stickningar men jag valde att inte göra det. Jag sydde en storlek 14 som väl motsvarar stl 40, och ökade vidden lite nedanför midjan för att inte riskera att den skulle bli trång över höfterna, men det hade jag kanske inte behövt göra. I övrigt är jag nöjd med passformen. Fickor i sidsömmarna, som jag inte kan ha för mycket i då drar det ner lite för mycket. Tyget är helsvart, jag har ljusat upp bilderna lite för att det över huvudtaget ska gå att se några detaljer, att fota svart är inte det lättaste :)


Nu ska jag ta tag i trossömnaden och sen börjar det bli dags att tänka på vårgarderob istället!

7 kommentarer:

 1. Ser jättesnygg ut och du kommer säkert ha användning för den än ett tag eftersom kung Bore verkar sur och vägrar släppa taget. Jag vill också tänka vårkläder framför allt vårjacka men jag har så svårt att bestämma mig för en modell.

  SvaraRadera
 2. Wow, vilken fin jacka det blev! :)

  SvaraRadera
 3. Vilken snygg kappa du har sytt, har funderat många gånger men inte kommit längre. Vilket foder ska man ha i för att den ska vara varm?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack!
   Jag hade ett vanligt kappfoder som inte är så varmt, mest vindtätt. Tyget i sig är däremot varmt och skönt :) För att få en kappa riktigt varm bör man nog ha ett mellanfoder men det hade inte jag.

   Radera
 4. Riktigt snygg jacka, mycket jobb förstår jag.

  SvaraRadera