onsdag 15 mars 2017

Koftdags

Den här koftan började för flera år sen som en helt annan modell, men eftersom jag inte blev riktigt nöjd med den repade jag upp och började om.
Jag valde att sticka en "uppifrån och ner kofta" med mönster från Tant Kofta. Ja, mönster är det ju inte riktigt eftersom det bygger på att man stickar och provar efterhand tills man är nöjd.
Jag är nöjd med resultatet, men några saker hade kunnat vara lite bättre. Främst gäller det oket som skulle ha kunnat vara lite mindre och sen hade den kanske kunnat vara lite vidare över höfterna.
Varm och skön är den i alla fall! Garnet är ett yllegarn Heaven's Hand Wool Classic.



lördag 4 mars 2017

Yllevarmt

Har äntligen tagit bilder på den här tröjan som jag stickade klart under sommaren, men sen dröjde det ett bra tag innan jag gjorde den helt klar.
Mönstret heter Wagenfeldt och är från Ankestrick. Garnet är Vålberggarn från Wålstedts Textilverkstad, färgen heter "Bränd planka". Garnet är entrådigt och ganska ojämnt spunnet.
Tröjan stickas uppifrån och ner i ett stycke. Skönt att slippa sy ihop delar när allt är klart men det blir också ganska mycket att ha i knät när man börjar närma sig slutet.
Jag hade lite problem med att få ökningarna för axeln att bli bra och är inte helt nöjd med dem. De drar ihop sig en del och jag skulle ha behövt sticka ökningarna mycket lösare för att det skulle bli helt bra. Maken irriterar sig också lite på att nedrkanten rullar upp sig, det hade kanske varit bättre att ha en resårstickning i nederkanten - nu är de sista varven bara stickade på tunnare stickor.




onsdag 1 mars 2017

Snigelpyjamas

Mer tillverkat till den unga damen, den här pyjamasen fick hon i ettårspresent.
Mönstret är från Ottobre, nr 6/2013, tyget köpte jag på syfestivalen i höstas. Modellen har raglanskärning och sen knäppning hela vägen fram och även ner på benen så det blev en hel del knappar att klämma fast.



Mönsterpassningen fram kunde varit något bättre, men annars är jag nöjd med resultatet och den passade ju perfekt!