måndag 25 april 2016

Nattligt nytt

Det var dags att uppgradera nattgarderoben, men kanske allra främst att skaffa en ny morgonrock eftersom den gamla hade ett oräkneligt antal år på nacken och föll mer eller mindre i bitar.
Det blev en morgonrock i triangelrutig fleece. Mönstret är en något modifierad variant av ett mönster från Oktober, nr 5/2011. Jag hade 1,5 meter av fleecen (145 cm bred) och lyckades precis få ut alla delar, skärpet fick jag skarva ihop av småbitar men det funkar bra. Hade jag kunnat hade jag dock velat göra ärmarna något längre och kanske lagt till ett par fickor ...

Ett nattlinne blev det också, mönstret är här från en gammal Burdatidning, nr 12/2008. Tyget har jag haft i gömmorna länge och inte riktigt kunnat hitta på något som det skulle passa till. Färgen är något lite underligt mellanting mellan blått och lila, fin men svår att matcha med något annat jag har. Eftersom tyget är ett rent bomullstyg utan lycra så kantade jag halsringningen med vikresår som jag sydde fast med trestegssicksack.

söndag 17 april 2016

Rosa spets



Jag har mest gjort saker till andra senaste tiden. Denna tröja stickade jag till dottern under vintern.
Mönstret är från Allt om handarbetes Stickmagasin, nr 13/2014, garnet är Sterk från Du Store Alpakka som jag köpte vid Syfestivalen i höstas. Garnet är 40% merino, 40% alpacka och 20% nylon.
Modellen är något längre bak än fram, resåren är 12 cm bak och 6 cm fram, modellen har nedhasad axel och ärmarna är helt i resårstickning. Det är nog det första plagg som jag stickat med spetsmönster. Mönstret var lättstickat och det gav mersmak att sticka mönster, det händer lite mer och man kan alltid göra en rapport till innan man lägger undan stickningen för stunden :)