torsdag 28 februari 2013

Från triss till fyrtal

Efter kappan var det dags att ta tag i lite smått istället. Fyra par trosor blev det i tros sew-alongen, av lite olika modell. De två svarta med ljusare spets samt de blå är sydda med mönster från LG sömnad - trosor med låg midja. Denna modell har jag sytt tidigare och tycker att passformen är bra. De helsvarta trosorna är sydda från ett gratismönster "Rosy Ladyshorts" och de verkar också ok.
Tyg och spets till de svarta trosorna köpte jag från Elingeria, en tysk s, de blå trosorna är sydda i samma tyg som BHn jag sydde i höstas, den vita spetsen hade jag sen tidigare och sen är det vikresår runt benöppningarna.

lördag 23 februari 2013

Kappan

Passade på att ta lite bilder på kappan när vi ändå var ute i dagsljuset.
Modellen var ganska enkel att sy, det pilligaste var att få till kragen snyggt. Lite svårt var det också att pressa tyget och sömmarna snyggt. Ett alternativ hade varit att sy stickningar men jag valde att inte göra det. Jag sydde en storlek 14 som väl motsvarar stl 40, och ökade vidden lite nedanför midjan för att inte riskera att den skulle bli trång över höfterna, men det hade jag kanske inte behövt göra. I övrigt är jag nöjd med passformen. Fickor i sidsömmarna, som jag inte kan ha för mycket i då drar det ner lite för mycket. Tyget är helsvart, jag har ljusat upp bilderna lite för att det över huvudtaget ska gå att se några detaljer, att fota svart är inte det lättaste :)


Nu ska jag ta tag i trossömnaden och sen börjar det bli dags att tänka på vårgarderob istället!

söndag 17 februari 2013

Kappat och klart!

Äntligen är kappan klar! Jag är i stort sett nöjd med den även om det som alltid finns saker att förbättra. Jag ska fota den ordentligt i dagsljus vid tillfälle, endast en liten detaljbild så länge.
Idag var jag också en sväng på Syfestivalen i Älvsjö, men kom hem i stort sett tomhänt, endast ett svart viskostrikåtyg som ska få bli en kjol. Mycket fina barntyger och mycket härliga garner fanns det, men jag köpte inget den här gången.