onsdag 23 januari 2013

På gång

Jag har äntligen tagit satt igång med att sy mig en kappa! Nåja, jag har inte riktigt börjat sy än, men lagt ut mönstret på tyget och ska ta mod till mig att sätta saxen i det också.
Mönstret jag använder är ett Simplicitymönster, nr. 2311. Jag ska sy den kortare varianten, med enkelknäppning, tyget är ett svart kokt ylletyg.
Övriga projekt på gång är en ny stickning och sedan tros sew-alongen, där funderar jag på vad jag ska välja för mönster. Jag har ju sytt några trosor förut efter ett mönster från LG sömnad, men det kanske är dags att prova något nytt?

onsdag 16 januari 2013

Tros sew-along


Mulliga M har dragit igång en ny sew-along, denna gång är det trosor som gäller och naturligtvis tänkte jag hänga på. Var med du också :), klicka här så kommer du dit.

lördag 5 januari 2013

Triss i trikå

Har passat på att använda några lediga dagar åt att sy dessa toppar. Mönstret är från senaste Ottobre (nr. 5/2012) med två olika versioner av framstycket, den ena med rynkning fram och den andra med en v-ringning med veck. Alla tre har lång ärm, den gråblå fick en ärmmudd eftersom jag hade lite ont om tyg kvar. Den vinröda och den mörkare blå är sydda i en bomullsjersey och den gråblå är sydd i samma viskosjersey som den här twist-toppen. Jag måste komma ihåg nästa gång jag köper trikå till toppar att det är bättre att köpa en och en halv meter än en meter. På en och en halv meter får man ut två toppar, på en meter får man en restbit på några decimeter som är svår att göra något vettigt av. 
Jag har lite nya saker planerade, men måste köpa mönsterpapper först :)


tisdag 1 januari 2013

2012 - en kort återblick

Dags att summera syåret 2012, som inte blev direkt produktivt, i alla fall inte på syfronten.
Endast tre sydda plagg till mig själv och två plagg till andra. Stickandet fick dock lite mer fart och med slutspurten de sista dagarna på året blev det tre plagg där också.
Roligast var att sy BH:n in sew-alongen, den blev förvånansvärt bra för att vara första försöket!






Jag har en del planer för 2013, hoppas att jag lyckas realisera några av dem :) Av det jag hade i planerna för 2012 lyckades jag med att sy en BH. Byxor och jacka/kappa är fortfarande kvar på önskelistan.