tisdag 17 juli 2012

Mobilfodral

Dottern har, efter lång väntan, fått en mobiltelefon. Med en gång insågs det att det inte är lika lätt att få med sig telefonen när man går klädd i leggings och klänning eller kjol som om man som brorsorna går klädd i säckiga byxor, med fickor.... Första dagen hittade hon ett par byxor i lådorna som faktiskt hade fickor där telefonen fick plats. Katastrofen var dock ett faktum när dessa blev nedspillda med choklad och inte blev tvättade med en gång :)
In i syrummet blev det för att välja tyg till ett fodral att bära dyrgripen i!
Valet föll på lite restbitar från lapptäcket jag sydde förr-förra våren. Mönster hittade jag hos Flossie Teacakes. Mönstret var anpassat för en iPhone, och var därför tvunget att modifieras lite eftersom dotterns telefon är något mindre. Jag la också till öljetter och band för att kunna bära telefonen om halsen och sedan ändrade jag också så att knäppningen stänger om telefonen och inte bara extrafacket. Extrafacket skulle nog kunna användas till att ha lurarna i, men som det är nu är det nog lite väl trångt.
Nöjda blev vi i alla fall båda två :)


söndag 1 juli 2012

Sommartyger

Jag är hemskt dålig på att köpa ljusare tyger, och varje sommar när jag vill sy något så saknar jag något somrigare att sy av. För att råda bot på detta passade jag på när KarinOttilia har rea på Hilco-tyger, och så passade jag på att köpa några japanska tyger från henne också. Hon har mycket fina tyger, och supersnabb leverans!
De två översta är de japanska tygerna Little letter från Nani Iro och de tre under är Hilco-tyger. Får se vad jag kan hitta på att sy av dessa, troligtvis blusar och klänningar till mig själv och kanske något till dottern. Vi får se!