söndag 29 januari 2012

Prickigt

Årets första plagg blev en prickig omlottopp i viscosejersey. Passar bra till kjolen jag sydde innan, vilket är ovanligt för att vara mig, men jag hoppas på att jag ska bli bättre på att sy kläder som passar ihop.

Den här toppen är sydd från ett Ottobremönster (Romantic Notes från 5/2011). Den är lite mer arbetad än en vanlig trikåtopp, med framstycken som går upp som en krage med veck. Framstycken har också en infodring vilket gör att man inte får någon synlig söm längs omlottkanterna, sidostyckena är lite rynkade i sidan. Jag sydde en storlek 40 utan modifieringar och passformen blev ok, eventuellt skulle jag ha kunnat ta en storlek mindre, nu blev den i lite pösigaste laget.


Jag har också stickat klart delarna till en tröja i rött yllegarn, de ligger nu för blockning och ska sen sys ihop och stickas krage, måste bara bestämma mig för vilken typ av krage jag ska ha.

torsdag 5 januari 2012

Syåret 2011 - en sammanfattning

Jag var på väg att skriva att jag inte gjort mycket i år, tills jag började titta på vad jag faktiskt gjort och insåg då att det inte var så lite som jag trodde!
Mest har jag sytt till mig själv, totalt blev det nio plagg; tre toppar, två sommarblusar, tre kjolar och ett par trosor. Till mina egna barn har det inte blivit något sytt, men dottern har fått ett par stickade raggsockar och en stickad mössa, lille V har fått en badrock och som ettårspresent fick han ett par byxor och en skjorta.
Jag har deltagit i två sew-alongs under året, en under sommaren och en under hösten (Summer Essentials Sew-along 2011och Fall Essentials Sew-Along 2011), jag kommer säkerligen att hoppa på några nya sew-alongs eller utmaningar under 2012.
Jag stickar vidare på tröjor till mig själv men är verkligen en periodare på stickning, så de kan ligga ett bra tag i dvala innan jag kommer igång igen och där ligger de just nu. Min förhoppning är att få några stickade plagg till mig själv klara under 2012.
Andra projekt jag tänker försöka mig på under 2012 är att sy en BH, sy åtminstone ett par byxor och sen skulle jag gärna vilja sy en jacka också!










Kjoldags!

Den här blev faktiskt klar under 2011, men mörkret gör ju att det blir svårt att få några vettiga bilder kvällstid.
Jag har utgått från kjolgrundmönstret i Sew U, samma mönster som jag använde till den rosa linnekjolen i somras. Den här är kortad en del och så la jag till linningen så att den är något högre i midjan än den rosa. Jag har också gjort den helfodrad, vilket var nödvändigt för tyget visade sig vara jättesticksligt.

Jag har en blåprickig svart viskosjersey som ska få bli en topp till, men jag har inte riktigt bestämt vilken  modell det ska bli.