söndag 28 november 2010

Nytt till höstutmaningen

Det har inte gått så bra med höstutmaningen. Hela oktober gick till annat än att sy, men det så blir det ibland.

Jag har i alla fall fått klart detta set med en grå manchesterkjol och en vanlig svart tröja. Kjolen är sydd från ett grundmönster där jag har lagt till ett par fickor. Fickorna blev lite i minsta laget, men det får bli en lärdom till nästa kjol. Kjolen är också fodrad, det tycker jag brukar behövas på höst- och vinterkläder. Tröjan är i bomullsjersey med lite lycra. Mönstret är Ottobres grundmöster för toppar, det har jag använt förrut och är ganska så nöjd med, men jag funderar på om jag ska ta in den lite i midjan för jag tycker den blev lite bylsig. 


En klänning har det också blivit. Kanske i tunnaste laget för att egentligen passa i en höstutmaning, men färgerna är i alla fall lite höstiga. Tyget är en viscosejersey tror jag. Mönstret är eget efter grundmönster i boken Sew U - Home Stretch av Wendy Mullin, en av mina favoritböcker inom sömnad. Jag är riktigt nöjd med passformen på denna klänning, även om den blev lite smalare än vad jag hade tänkt mig från början.

 

måndag 8 november 2010

Randigt igen

Jag har tydligen snöat in på randiga blusar...

 

Den här blusen påbörjade jag för ett tag sen men har tagit ett tag att få klar eftersom andra saker har kommit ivägen så att helgerna har blivit fullbokade med annat än att sy. Mönstret är från Loretti, köpt som PDF-mönster från Sewingpatterns.com, tyget köpte jag tidigare i höstas. Knäppningen fram är fusk och blusen knäpps istället med ett dolt blixtlås i sidan.

I helgen har jag också varit på syfestivalen i Älvsjö. Det varungefär samma utställare som vanligt, lite nya tygaffärer såsom Znok design, JNY design och MiniSkunk som jag inte sett tidigare. De har mest barntyger, jättefina, men inget jag är ute efter just nu. Jag saknade däremot Stina Jakobsson där jag brukar kunna hitta fina batiktyger. Lite blev det ändå köpt,  några jerseytyger och ett ylletyg.



Jag tycker att jat lyckades bra med färgmatchningen på det blå ylletyget mot det prickiga tyget jag köpte tidigare i höstas :) Tanken är att det ska bli en kjol och en topp till.