måndag 31 maj 2010

Studentklänning, del 3

Nu är den nästan klar! Och tur är väl det, eftersom det bara är en vecka kvar till studenten. Jag hade lite problem med de ändringar i mönstret som vi gjort, men jag tror att det blev ganska så bra till slut i alla fall.

 

Snörningen bak blev riktigt bra, ska bara få till snörena lite snyggare så att de inte ligger snurrade :)


Det enda som är kvar nu är att lägga upp den, den ska bli en del kortare än grundmodellen. När det är klart ska ni få se bilder i helfigur också!

måndag 24 maj 2010

Lapptäcket i bilder

Här kommer nu lite bilder på lapptäcket, som äntligen har nått sin rätte ägare.

Så här blev det till slut:

 


 Täcket är helt maskinsytt och maskinkviltat. Tygerna till framstycket köpte jag på symässan i Älvsjö, jag kommer inte ihåg ifrån vilken av alla dessa quilt-butiker som var där. Baksidan är i flanell, köpt från tyg.se och vadden är en bomullsvadd köpt från Syrum Q. Det var jätteroligt att designa och sy, jag förstår att man kan fastna helt för att sy lapptäcken! Jag hittade en bra tutorial för att sy dessa "tumbling blocks" som gjorde det väldigt lättsytt, där man bara syr ihop remsor och sedan skär dem, dessa läggs sen ihop till rader som sys ihop. Jag kviltade sen i ihopsättningssömmarna, se detaljbilden nedan. Man ser också att jag skulle behöva vara lite mer noggrann för att få alla sömmar kant i kant och få sömmarna riktigt raka, men det blir nog bättre till nästa!

 

lördag 15 maj 2010

Studentklänning, del 2

Nu har jag kommit en del framåt på studentklänningen. Efter några provningar och modifikationer så har vi fått till något som kan bli bra. Tyvärr inga bilder den här gången, skall se om det blir några framöver.

De ändringar vi gjort är främst att ta in livet en del utifrån den storlek jag började med, hade kanske kunnat ta en storlek mindre från början? Vi har också förlängt framstycket så att det nu går ner som en spets mitt fram, det gör att det blir en bättre balans mellan liv och kjol, överkroppen såg annars lite kort ut. Det ska också till en snörning i ryggen, och blixtlåset flyttas till sidsömmen. Kjolen ska också kortas och sen ska den ska vara kortare fram än bak.

Idag har jag klippt ut det riktiga tyget, så nu är det bara att sätta fart att sy.

Jag har också gjort klart lapptäcket! Den lille knodden som ska få det tittade ut några veckor innan beräknat så det blev brått att få det klart. Bilder kommer så snart täcket nått sin rätte ägare!

söndag 2 maj 2010

Batikklänning till dottern

Projekt 2 av mina pågående projekt blev klart nu i helgen, klänningen till dottern.
Jag blev ganska så nöjd med resultatet, framför allt blev dottern nöjd och det är väl det viktigaste. Jag tror att det kan bli en jätteskön klänning att ha varma sommardagar och med en tröja under så går den att ha svalare dagar också.


Jag har också klippt ut tyget till min omlottblus men tyvärr blev det inget studentklänningsfixande den här helgen eftersom studentskan låg hemma med en elak förkylning. Krya på dig :)